chocogift

Legenda cadourilor lui Moș Nicolae

Păi ea sună cam aşa( varianta simplificată): un tată sărac şi fără suflet, a vrut să-şi vândă cele trei fiice, că să se îmbogăţească, deşi ele îşi doreau să se mărite. Dar erau foarte sărace şi nu aveau zestre. Moş Nicolae auzind necazul fetelor, a decis să le ajute, să-şi împlinească visul. Astfel că într-o noapte friguroasă, a aruncat o pungă de galbeni pe geamul fetei cele mai mari, ca să se poată mărita. Şi la scurt timp fata s-a măritat. La fel a făcut şi în următorii doi ani, le-a ajutat pe celelalte două fete, să se mărite, evitând să fie văzut de tatăl hain. De atunci, el face cadouri, fără să se arate, celor mici. Intră în secret în casă, şi lasă cadouri copiilor. Cei neasculatori primesc nuiele, cei cuminţi au ghetuţele pline cu dulciuri. Întrebarea copilăriei, când se apropie noaptea de 5 spre 6 decembrie: ” pe unde intră Moş Nicolae în casă, că să umple ghetuţele?” Va amintiţi? Întrebare predată ca o ştafetă tuturor generaţiilor.
Tradiţia e minunată, mai ales pentru un suflet inocent de copil, care-şi lustruieşte cu sârg toate ghetuţele, cu speranţa şi naivitatea că vor fi umplute de Moş Nicolae, care intră pe coş, sau prin gaură cheii, că să nu fie văzut. Sărbătoarea e şi mai dulce, pentru adulţi, care continuă şi ei să-şi pună ghetele la uşa, pentru că în adâncul sufletului toţi rămânem nişte copii. De fapt, prin această, toţi retrăim bucuria copilăriei, toţi intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă, pe care încercăm să le savurăm prin aceste frumoase obiceiuri. Copii sau adulţi, toţi ne bucurăm în egală măsură de orice motiv care ne da prilejul să sărbătorim.

În întâmpinarea acestei sărbători, venim noi, cei de la ChocoGift, cu ale noastre frumoase şi inedite cadouri dulci, pentru cei mici. Cadouri din ciocolată personalizată, numai bune de umplut orice ghetuta.

Lasă un răspuns